10 ALASAN LAZIM ORANG MENANGGUH MEMILIKI MESIN KANGEN


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Pagi ini saya nak senaraikan 10 alasan kenapa orang menangguh memiliki mesin kangen. Penulisan ini adalah berdasarkan pemerhatian saya selama 5 tahun (2016-2020) kepada gelagat pengguna tempatan yang saya hormati:
 • "Mahal!!" 
 • "Dah ada penapis air lain. Sama saja...!!"
 • "Bahaya banyak minum air beralkali!!"
 • "Nak buat renovation rumah dulu..."
 • "Buat apa membeli penapis air yang mahal-mahal. Membazir saja!!"
 • "Badan kita boleh keluarkan alkali secara semula jadi!!"
 • "Badanku tak serasi dengan air kangen...!!"
 • "Baik aku membeli air mineral dalam botol... jimat lagi!!"
 • "Nak kaji dulu..."
 • "Aku tak suka orang kangen ... mereka taksub dengan air kangen!!"ULASAN:

 • Mahal atau murah adalah bergantung kepada penilain kita atau value manfaat mesin tersebut. Kalau pesakit kanser memandang mesin kangen ini murah, sebab penderitaan yang dialami dan dia tahu manfaat mesin ini!! Begitu juga dengan pesakit kencing manis atau gout. Belum tentu orang kaya yang kena kencing manis memiliki mesin ini jika belum tahu benefit mesin ini. Kadang-kadang yang menghalang mereka memiliki mesin ini ialah doktor perubatan sendiri yang arif tentang penyakit dan ubat tetapi tak diajar diperingkat universiti tentang kebaikan air ioniser water. Saya tahu sebab isteri saya pun doktor perubatan hampir 30 tahun yang lalu dan juga memiliki klinik swasta sendiri. Begitu juga anak perempuan saya adalah pengamal perubatan moden. Mesin kangen adalah pelengkap perubatan moden dan bukan musuh utama.
 • Penapis air biasa adalah baik tetapi hanya mengeluarkan satu jenis air sahaja. Jika anda memiliki teruskan menggunakannya dan jangan meremehkan. Sikap positif penting dalam hidup ini. Penapis air biasa tiada ciri micro cluster yang halus, tiada antioksidan yang boleh diuji dan hanya ada alkaline pH 7.0. Ada juga penapis air yang mahal sikit boleh menghasilkan alkaline tinggi sikit. Bila diuji lazimnya berwarna hijau. Yang pasti penapis air biasa tiada ciri micro cluster dan anti oksidan yang boleh diuji secara saintifik. Mungkin akan datang insyaallah ada. Saya tak taksub dengan mesin kangen. Ha..ha!!
 • "Badan tak serasi dengan air kangen!!" Selalu saya jumpa individu yang bercakap begini adalah mereka yang bermasalah perut yang selalu gastrik teruk dan suka meremehkan produk orang lain tanpa mengkaji dengan lebih mendalam. Bila dia minum air kangen, berlaku healing crisis, terus dia buat rumusan bahaya minum air kangen. Ha..ha!! Begitu juga pesakit migrain, gout dan kanser. Pendirian kami ialah menghormati pandangan orang lain, insyaallah pada suatu hari nanti mereka akan memiliki mesin ini dan menjadi juara pula mempromosi produk ini. Tiada yang mustahil... itulah harapan kami.
 • Membeli air mineral dalam botol adalah bagus. Lebih baik daripada membeli air berkarbonat. Ok bagus!! Adalah lebih bijak jika install mesin yang boleh menghasilkan air berkualiti tinggi di dapur rumah atau di ofis sendiri atau di klinik sendiri. Kalau saya sendiri bukan setakat install mesin di rumah, tetapi saya install di rumah ibu sendiri di kampung, di rumah anak dan di klinik isteri untuk staf dan family menikmatinya. Yang bestnya, staf pun jarang ambil m.c. Bestkan?
 • Saya syorkan, jika anda baru pencen elok benar melabur sedikit wang untuk memiliki mesin ini. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.
 • Saya syorkan, jika anda pesakit kencing manis atau kanser atau masalah saluran jantung elok benar melabur sedikit wang untuk memiliki mesin ini. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.
 • Saya syorkan, jika anda memiliki restoran elok benar melabur sedikit wang untuk memiliki mesin ini. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.
 • Saya syorkan, jika anda memiliki hotel atau klinik sendiri elok benar melabur sedikit wang untuk memiliki mesin ini. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.
 • Saya syorkan, jika anda memiliki premis perubatan komplementari seperti berbekam atau urutan tradisional atau ruqyah   elok benar melabur sedikit wang untuk memiliki mesin ini. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.
 • Saya syorkan, jika anda baru pemaju perumahan elok benar melabur sedikit wang untuk install mesin ini kepada pemilik rumah atau kondo baru sebagai hadiah istimewa kepada pembeli. Saya yakin 100% tak rugi insyaallah. Saya dah memilikinya kurang lebih 5 tahun. Tak percaya? Mai berjumpa saya di kedai kami, mesti dengan temu janji ye... 011-20979928.

dRSalam
011-2097 9928

#beraniberubah
#jimatkoskesihatan
#kangenwatermalaysia
#installmesin


Comments

Popular Posts