10 KEBAIKAN AIR KANGEN PH 8.5 - PH 9.5

Mesin Air Kangen mempunyai pilihan untuk membiarkan anda memilih air alkali pH mana yang ingin anda gunakan. Julatnya dari pH8.5, pH 9 dan pH9.5. Manfaat Kangen Water pH8.5-pH9.5 lebih daripada sekadar minuman. Berikut adalah 10 kebaikan Air Kangen pH8.5-pH9.5.

1. Gunakan sebagai air minuman

Menurut banyak kajian, minum air dengan perut kosong pada waktu pagi membersihkan usus besar dan mempercepat metabolisme. Kami mencadangkan minum 2 hingga 3 cawan air pada waktu pagi. Dibandingkan dengan air paip, Kangen Water tidak mempunyai bau yang tidak menyenangkan, rasanya lebih enak dan memiliki rasa manis yang menyenangkan untuk orang yang sihat.

2. Mencegah mabuk

Pergi ke pesta hebat dan minum terlalu banyak? Bimbang mendapat mabuk? Cuba minum 2 hingga 3 cawan air sebelum tidur untuk mengurangkan gejala mabuk.

3. Dapatkan rasa hebat dari teh dan kopi anda

 Ia menghilangkan rasa pahit yang biasa terdapat pada teh. Teh yang direbus menggunakan Kangen Water sedap walaupun disajikan sejuk.

Kopi yang dibancuh dengan Kangen Water meningkatkan aroma dan warna kopi, sambil mengekalkan rasa kopi yang berasid secara semula jadi. Anda dapat memperoleh rasa penuh dan kaya, walaupun hanya menggunakan separuh jumlah biji kopi biasa.

4. Kangen Water menarik rasa sup

Semasa menyediakan sup, Air Kangen menarik rasa stok sup, walaupun sedikit perasa digunakan. 

5. Perasa dan perasa

Pertahankan rasa kicap dan sos lain yang sangat berpengalaman dengan mengeluarkan sepertiga hingga seperempat dari jumlah biasa dengan mencairkan dengan Air Kangen.

6. Makanan rebus

Sayuran pra-rebus seperti kangkong, bawang, rebung dengan Kangen Water meningkatkan rasa hidangan.

Memasak bayam, brokoli dan sayur-sayuran lain di Kangen Water akan mengekalkan warna hijau sayur-sayuran ini.

Merebus makanan dengan Air Kangen membolehkan rasa semula jadi bahan-bahan ditarik dan dimasak sehingga konsisten lembut. 

7. Pengaliran haba yang lebih baik

Kangen Water meningkatkan pengaliran panas, mengurangkan masa memasak, dan menurunkan bil utiliti anda. Berhati-hatilah agar tidak terlalu lama masak kerana hidangan anda akan disiapkan lebih cepat daripada biasa.

8. Gunakan untuk menanam dan menyiram

Penyiraman Air Kangen pH 9.0 pada tanaman dan bunga menambah kesegaran. Ia juga mengembalikan kesihatan tanaman yang sakit. Di samping itu, Air Kangen merangsang percambahan dan meningkatkan perkembangan pembenihan.

Perhatikan bahawa jenis tanaman berbunga dan pokok renek tertentu seperti mawar dan blueberry, menyukai persekitaran yang berasid. Untuk tanaman seperti itu, semburkan batangnya.

9. Minum air untuk haiwan peliharaan

Kesihatan haiwan anda akan bertambah baik apabila mereka minum Kangen Water. Bau badan yang tidak menyenangkan akan berkurang, begitu juga dengan bau najis dan air kencing. Kami memberi makan haiwan kesayangan kami sendiri dengan Kangen Water. 

10. Untuk menjaga kesihatan yang baik

Akhir sekali, dengan meminum Air Kangen secara berterusan, kecenderungan berasid badan anda secara beransur-ansur dapat diperbaiki kepada keadaan alkali. Untuk meningkatkan kesihatan anda, minum sekurang-kurangnya dua liter sehari untuk secara beransur-ansur berubah dari keadaan berasid kepada keadaan yang sedikit beralkali.

Mendapatkan air berkualiti baik semudah membekalkannya dari rumah anda. Dengan banyak kelebihan Kangen Water, mengapa tidak menghubungi kami hari ini dan mencuba?


Rujukan asal dalam English dan di adaptasi:


Comments

Popular Posts