Catatan Kisah Semalam

  1. Ada sepasang suami isteri ingin berjumpa saya di premis kedai dengan temu janji. Umur dalam linkungan 50an. Ingin khidmat perundingan kesihatan komplemantari.
  2. Tepat 5.20ptg datang berjumpa dengan penuh harapan. Inilah hari pertama membuka premis kedai sejak gejala covid19 dan sepanjang bulan Ramadhan.
  3. Terlebih dahulu saya memohon maaf kepada mereka kerana kurang lebih setiap hari melihat kedai asyik tutup shj sepanjang gejala covid 19 melanda dunia.
  4. Rupa-rupanya air kangen mula mendapat perhatian terutama pesakit gout dan kencing manis.
  5. Antara ucapan tetamu saya petang semalam... "kami pernah dengar tentang kangen water sudah 6-7 tahun yg lalu, tapi tak sangka pulak baik untuk pesakit gout dan kencing manis!!"
  6. Bak kata sifu Saifol Mualim... kita jgn menjadi spt pemburu mengejar siapa yang mesti memiliki mesin kangen. Tapi jadilah spt pekebun, mereka sentiasa membaja dan menambah kualiti pokok2 yang ditanam. Akhirnya ramai orang akan mencari kita untuk meminta khidmat nasihat terbaik dan memiliki apa yang terbaik untuk mereka.
  7. "Dulu saya ahli sukan, tapi kini umur 50an kena kencing manis!!" Saya tanya : dulu2 adakah selalu minum air berkarbonat spt 100 plussss? Ya... Jawapan segera. Memang kesan jangka panjang ... Ramai ahli sukan yang terperangkap. Ramai buruh Indonesia terlibat. Ramai rakyat kita masih tak faham kesan minum air berkarbonat yg banyak gula ini.
  8. Yang lebih best lagi... mereka juga rupa2nya customer atau pesakit di klinik isteri saya iaitu Mediklinik Syifa, Taman Seroja BBST.
  9. Info lebih lanjut... Mailah ke kedai kami cuba minum air ioniser ini dan amalkan ukon.
  10. Jika nak tahu kelebihan mesin dan air kangen boleh kunjungi ke premis kedai dengan temu janji.

Air Amat Diperlukan Dalam Kehidupan 
Termasuk Tumbuh-tumbuhan. (Hiasan)


Comments

Popular Posts