Perkongsian daripada Sifu Saifol Mualim @ Covid-19

💜💦💜💦💜💦

*Assalamualaikum Top Gunners yg saya kasihi dan hormati,*

Ini perkongsian saya hari ini. Ada banyak pertanyaan tentang penggunaan kw dimasa serangan C19 sekarang. Sebenarnya tiada kelainan dari biasa cuma sedikit *lebih* perlu kita lakukan diwaktu C19 ini. *_Note: Ini amalan saya dari pengalaman dan bacaan saya:_*

*1. PERTAHANAN PERTAMA*
Gunakan pH2.5 sbg sanitizer. Masukkan dlm mana2 botol spray dan gunakan setiap masa utk spray ditangan, atau di muka. Virus ini masuk melalui hidung, mulut dan mata. Digalakkan memakai mask semasa kluar rumah kerana virus ini bole hidup 8 jam di udara. Sanitize sekerap mungkin.

Jng terus berjumpa keluarga setelah balik dari luar. Kumpulkan baju utk dicuci dan sanitized diri masing2. Biarkan bungkusan atau barang2 tidak dipegang ahli keluarga utk suatu jangka waktu. 8 jam adalah sebaiknya.

*2. PERTAHANAN KEDUA*
Minum air pH9.5 *3 liter sehari* sebaiknya.
Bole alternate dng pH11.5 segelas dua. Jika ketiadaan pH11.5, teruskan dng pH9.5 tetapi pastikan air yg kluar dilambatkan sedikit utk property kw yg lebih berkesan.

*3. PERTAHANAN KETIGA*
Tadah pH2.5 dan gargle (kumur2) atau minum secawan atau dua cawan utk bunuh bacteria atau virus yg direct contact dng kerongkong atau bhg dlm badan atau kedua dua cara sekali. Note selalunya kita tidak minum pH2.5 kerana ianya pH acidic tapi saya minum bila perlu utk matikan bacteria secara direct contact.

*4. PERTAHANAN KE EMPAT*
Makan kunyit UKON sbg supplement terbaik. Jika tiada bole gunakan supplement lain spt Vit C

Insha Allah kita amalkan keempat2 sistem Pertahanan ini *_beserta dng Doa2 masing2_* insha Allah kita akan dijauhi dari musibah wabak C19 ini.

Wallahuaklam

*-MSSM-*

Comments

Popular Posts