Khasiat Kunyit

dRSalam
011-20979928
  1. Baik untuk kesihatan kulit. Berpotensi untuk merawat penyakit kronik seperti psoriasis. Boleh guna Ukon yang dihasilkan oleh Enagic, Jepun.
  2. Bersifat anti radang. Ia mengandungi sebatian yang dikenali sebagai kurkumin. Kurkumin adalah bahan aktif dalam kunyit yang mempunyai kesan anti radang dan anti oksidan yang kuat. Berpotensi sebagai ajen untuk merawat penyakit radang usus dan artritis (sakit sendi).
  3. Mengurangkan risiko kanser. Kurkumin mempunyai kesan perlindungan terhadap kanser darah, kanser prostat dan kanser payu dara.
  4. Boleh mencegah dan merawat diabetis. Kencing manis ialah penyakit disebabkan kandungan gula yang terlalu tinggi dalam darah. Terdapat 2 jenis diabetis: (a) Badan gagal menghasilkan insulin, (b) Badan gagal untuk menggunakan insulin secara baik. Kunyit dapat meningkatkan kepekaan terhadap insulin, mengurangkan peningkatan gula dalam darah, gula dalam air kencing dan jumlah air kencing.
  5. Saya syorkan anda amalkan kunyit dalam kebanyakan masakan. Boleh juga anda mengamalkan produk Ukon yang dihasilkan oleh Syarikat Enagic dari Jepun. Amalkan makan di awal pagi sebelum sarapan. Ini yang saya selalu amalkan setiap hari. Berminat boleh contact kami atau terus ke premis kedai kami di Salak Tinggi, Sepang, Selangor. Untuk makluman semua, Syarikat Enagic hanya menghasilkan 2 produk iaitu mesin kangen dan Ukon sahaja.


Moga2 perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Comments

Popular Posts