10 Keadaan Orang Memiliki Mesin Kangen

dRSalam
011-20979928

Tulisan ini adalah pandangan pribadi saya setelah memasang berpuluh-puluh mesin kangen di rumah customer:
  1. Apabila disyorkan oleh pihak ketiga seperti kawan, adik beradik dan perawat termasuk bomoh urut, barulah dia memilikinya... ha..ha! 
  2. Biasanya bakal customer akan google search dulu dan minta buah fikiran pihak ketiga. Kalau tanya dalam group whatsapps... pasti ada yang beri respond negatif terutama orang yang tidak berfikiran holistik tentang perubatan.
  3. Kaum wanita lebih hebat daripada lelaki bab penjagaan kesihatan menggunakan ioniser water. Ramai wanita yang lebih sedar value added tentang mesin kangen ini. Lelaki lebih ego sahaja dengar perkataan K.A.N.G.E.N.
  4. Pesakit kanser adalah di antara pemilik mesin kangen yang paling rasa bersyukur memilikinya terutama mesin SD501 atau K8.
  5. Biasanya orang akan melihat kepada watak distributor dulu sebelum melihat value produk. Boleh dipercayai atau tidak? Agerasif atau tidak? Jujur atau tidak?
  6. Jurutera lebih ramai memiliki mesin ioniser water jika dibandingkan dengan doktor perubatan. Kenapa ye? Ha..ha!! Ramai doktor tak didedahkan ilmu tentang air sihat atau ioniser water!! Sementara jurutera stail berfikirnya mencari teknologi2 terkini.
  7. Jika doktor perubatan terutama doktor wanita apabila memiliki mesin ini... ia akan lebih yakin daripada orang lain dan memberi manfaat kepada ramai orang sakit.
  8. Orang yang tak banyak memberi alasan, insyallah cepat memiliki mesin kangen. Antara alasan diberi: nak renovatian rumah dulu... banyak hutang... dah ada penapis air lain di rumah. Cara orang Melayu nak menolak dengan penuh sopan dengan alasan tersendiri. Kita kena faham... Perlu hormat.
  9. B2B. Ini yang paling best. Dia memiliki untuk kesihatan diri, family dan buat bisnes dari rumah. Atau full time bisnes kedua. Ini yang kami cari dan fokus.
  10. Pemilik mesin yang dapat info dari blog seperti blog saya ini (kangenklia.com) atau dari page fb. Mereka call dan datang ke kedai untuk melihat demo kangen water dan berunding.
#kangenwatermalaysia
#6011-20979928
#kanser
#usahawangayahidupsihat

Comments

Popular Posts