UKON MAKANAN KESIHATAN TAMBAHAN


Back to nature. Tiada chemical. Tiada artificial product. Hadis nabi Muhammad saw iaitu setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Maksudnya tumbuh2an, buah2an, biji2an dan air mampu menyembuhkan disamping doa kepada Allah swt. Saya pasti ketika itu tiada kilang ubat.

Air adalah semulajadi. Malangnya air yang mengalir telah tercemar dan kita terpaksa membaik pulih air tersebut maka muncullah Kangen Machine. Kangen adalah Teknologi terkini selepas Reverse Osmosis. Reverse Osmosis akan pupus kerana terbukti bahaya kepada kesihatan kerana sifatnye yang berasid. Malangnya ramai yang minum air RO ini yang dibotolkan dan di lebel DRINKING WATER walaupun pada hakikatnya nya not drinkable. Mesin RO ini juga banyak dijual dan harganya murah. Malangnya membeli mesin yang murah akan menjadi mahal apabila peminum mula turun naik hospital kerana minum air yang berasid. (Saya ada meter untuk test pH air. Jadi ini bukan statement tanpa asas.). Orang tanya kenapa mesin RO atau air RO tidak diharamkan. Jawapannya senang. Kenapa rokok tidak diharamkan walaupun merbahaya pada kesihatan?  

Anyway tak perlu kita bincangkan itu semua. Yang pentingnya kita perlu jaga kesihatan kita sendiri. Jangan harap pada kerajaan kerana kita mampu membuat pilihan yang bijak. 

Dari minum air sungai, air telaga, air paip, air tapis dan air Reverse Osmosis kini teknologi telah berkembang kepada yang lebih baik iaitu IONIZED WATER. Antara banyak2 Ionized Machine ternyata Kangen Machine telah mendapat tempat diseluruh dunia. Telah berada di 172 negara. Pengiktirafan telah di perolehi dari persatuan doktor2 di Jepun yang berjumlah lebih 6000 orang. 

Tunggu apa lagi. Tukar segera air yang kita minum. Semakin lama kita minum air berasid yang kita sangka neutral, semakin reput tulang dan badan kita. Sedangkan semasa didalam kandungan ibu, air ketuban bersifat sedikit beralkali. Keluar dari rahim ibu kita mula dijinak2an air berasid dari mesin penapis air RO. Kerana katanya mudah menggunakan mesin sejuk panas untuk buat susu anak. Padahal itu mesin sejuk panas yang berasid. pH nya bukan sedikit berasid tetapi terlalu berasi iaitu sekitar pH4. Ambil beratlah tentang minuman kita kerana 70% dari badan kita adalah air. Kanser pun adalah berpunca dari badan yang berasid. Statistic terkini setiap 4 orang 1 orang terkena cancer. 

Jepun bukan saja bijak memilih air kangen yang beralkali seperti alkalinya Air Zam2 tetapi juga bijak memilih makanan. Sebab itu lebih 400 orang di kepulauan Okinawa umurnya melebihi 100 tahun. Kini saya tahu rupa2nya orang2 Jepun mengamalkan kunyit untuk awet muda, sihat dan umur yang panjang. Video dibawah ini menerangkan dengan terperinci kebaikan Kunyit Ukon dari kepulauan Okinawa, Jepun ini.

whatsapp saya di 011-20979928 atau PM untuk tahu lebih lanjut atau ingin membuat pesanan. 

#kunyit
#kunyit UKON
#ukonturmeric
#kangenwatercentral
#011-20979928

KMS WELLNESS
No 4, Jalan Seroja 6
Taman Seroja
Bandar Baru Salak Tinggi
Sepang, Selangor.


Comments

Popular Posts