Psikologi Bisnes Kangen


dRSalam
011-20979928

 1. Spiritual bisnes. Hari2 perlu bersedekah air sihat kepada new customer terutama di awal pagi. Gembirakan pesakit insyallah jiwa pemilik mesin kangen akan tenang sepanjang hari.
 2. Usahawan yang berjaya selalu pandai menjaga mulut. Suka memuji, bukan mengutuk walaupun bergurau. Suka menghargai walau pun kecil.
 3. Fokus kepada orang yang tak dikenali. Bukan jiran, bukan family dan bukan sahabat. Biar pihak ketiga yang mencadangkan kepada mereka memiliki mesin kangen.  
 4. Niat bersungguh-sungguh nak bantu orang sakit dan bukan niat nak cepat kaya semata-mata. Niat mesti betul dan ikhlas.
 5. Home demo kebaikan air kangen amat bagus untuk install mesin. Biar pihak suami, isteri dan anak menyaksikan sendiri kebaikan air sihat ini. Biar mereka tanya apa sahaja. 
 6. Konsep 6,7 dan 8 strategi berfikir utk install mesin. Jangan paksa dan jangan pasif dalam berbisnes untuk menggalakan stranger memiliki mesin kesihatan.
 7. Kuasai value produk Enagic iaitu mesin kangen dan produk ukon dengan selalu menghadiri Weekly Kangen Preview di mana-mana centre.
 8. Orang kaya atau jutawan tak semestinya memiliki mesin kangen selagi dia tak faham dan percaya kebaikan air kangen. Jangan risau dan jangan negatif kepada mereka.
 9. Ramai yang memiliki mesin kangen apabila disyorkan oleh pihak ketiga.
 10. Lazimnya CEO syarikat swasta cepat2 nak kaya apabila join bisnes kangen.  Mereka berdengup2 jantung untuk terus naik 6A2-3.
 11. Manakala usahawan sejati akan istiqamah step by step dalam bisnes kangen. Mereka utamakan ilmu dan event untuk dihadiri atau bawa prospek bersama. Mereka akan membentuk team leader.
 12. Tahap 1A sehingga 4A adalah tahap yang seronok berbisnes kangen. Mereka diuji dengan pelbagai ujian seperti tak cukup wang, tak cukup pengetahuan tentang produk, upline selfish, upline tidur dan pasif dan lain-lain. Akhirnya mereka lari ke upline baru.
 13. Usahawan kangen yang berjaya, biasanya selalu hadir event walaupun dah kaya dan jutawan.
 14. Usahawan kangen yang berjaya, biasanya suka menyumbang sesuatu bukan sekadar bergantung harap kepada upline.
 15. Usahawan kangen yang berjaya, biasanya tidak bergantung kepada downline yang bekerja sedangkan mereka buat kerja lain.
 16. Usahawan kangen yang berjaya, biasanya tidak makan secara rakus dan bersendirian.
 17. Usahawan kangen yang berjaya, biasanya bangun seawal 4 pagi atau 5 pagi.
 18. Berikhtiar memiliki mesin K8 atau SD501, barulah serasi nak install mesin K8 atau SD501 kepada orang lain.
Selamat berkangen. Bisnes yang berpotensi hebat pada masa depan.

#mesinkangen
#kejayaanhakiki
#psikologibisneskangen
#installmesinComments

Popular Posts