February 29, 2020

Servis Deep Cleaning di Pendang Kedah

dRSalam
011-20979928

Apa yang paling gembira dalam hidup saya dalam bisnes kangen ialah pasang mesin kangen di rumah ibu. Hadiah yang paling baik ialah air untuk diminum. Apatah lagi mesin yang menghasilkan air sihat. Semua orang minum. Ibu minum. Abang minum. Kakak minum. Ahli keluarga minum. Jiran yang tahu akan refill air di rumah ibu.

Servis deep cleaning setiap 6 bulan sekali. Air fresh. Syoknya bila minum air yang terbaik. Ibu sihat kita pun gembira.

Pesanan tambahan:

  1. Ibu dan ayah wajib dijaga. Rancang bila nak balik ziarah ibu bapa, bukan tunggu masa free.
  2. Waktu ujian anak2 bila time pembahagian harta pusaka. Di ketika itulah dapat mengenal watak masing-masing. Wajib bertolak ansur dalam pembahagian harta. Rezeki Allah ada di mana2...
  3. Elakkan dan jauhi menggadai rumah ibu bapa atau rumah sendiri utk dijadikan modal bisnes. Perangai ini adalah mala petaka yg besar jika anda berbuat demikian.
  4. Cuba tunaikan hajat ibu bapa terutama diusia 70an dan 80an. Maafkan mereka jika mereka terlalu emosi dengan anak-anak. Pada masa itu mereka suka didampingi dan berbual2 dengan mereka. Mereka suka tinggal di rumah sendiri yang banyak kenangan manis.
  5. Ikhtiar memasang mesin kangen di rumah ibu bapa. Insyallah rezeki ketenangan akan ada dalam diri dan pasangan anda. Ini yang saya alami sekarang. Jangan takut tak cukup duit. Rezeki wang akan disusuli kemudian. 


Change your water
Change your life.

Air dalam Kehidupan dan Rawatan Holistik

Sedikit catatan penting dikongsi bersama:

  1. Kurang lebih 70% air dalam tubuh manusia.
  2. Antara amalan terbaik ialah bersedekah memberi minum air kepada orang lain. Boleh niat sedekah kepada ibu bapa.
  3. Air bersifat perakam apa yang kita niat ketika minum.
  4. Air berkarbonat yang banyak gula antara cabaran untuk gaya hidup sihat.
  5. Molekul air berubah2 apabila kata2 yang baik atau buruk dibaca kepadanya. 
  6. Berwuduk bila perasaan marah tidak boleh dipadam.
  7. Elak air berkarbonat yg tinggi gula dan asid tinggi menyebabkan kencing manis dan gout.
  8. Air mineral bawah tanah terpilih bagus untuk kesihatan. Kena kenal pasti dulu.
  9. Tiga cara guna air untuk rawatan gangguan jin... minum, sapu dan mandi.
  10. Tiga ciri utama air sihat: micro cluster, anti oksidant dan alkalize.

February 28, 2020

Mahalnya Mesin Kangen?

dRSalam
011-20979928

Ini antara jawapan saya...
  1. Mahal dan murah bergantung persepsi kita. Betul mahal jika dilihat seperti penapis air yang ada di pasaran. Memang murah jika dilihat dari sudut Medical grade device. Ia adalah mesin, bukan penapis air!!
  2. Mesin ini berbaloi harganya jika anda ingin menjana pendapatan dari pembelian mesin ini. Peluang bisnes terutama yang nak pencen atau usahawan.
  3. Mesin ini berbaloi sebab ketahanannya lebih 20-25 tahun jika dijaga dengan elok.
  4. Mesin ini murah jika anda nak tolong orang sakit spt gout, kencing manis, migrain, sukar tidur malam dan lain2. Yg pasti kangen water bukan ubat!!
  5. Mesin ini berbaloi harganya jika anda mahu bersedekah air sihat hari2 kepada new customer.
  6. Mesin ini berbaloi harganya jika anda melihat valuenya... cuba search google testimoni kangen water di luar negara dan dalam negara.
  7. Anologi logik... jika ada orang nak jual banglo di KL berharga RM19k, pasti ramai orang nak memilikinya. Sebab mereka tahun nilainya !!
  8. Tahukah anda bisnes kangen water ada pencen jika sampai tahap tertentu. Iaitu USD5k sebulan.
  9. Tahukah anda bisnes kangen water adalah bisnes spiritul yang memerlukan sikap suka membantu orang sakit dengan perkongsian air sihat drp mesin yg kita miliki!!
  10. Tahukah anda bisnes kangen water boleh dapat percuma kosnya!! Bila anda memilikinya dan syorkan orang lain memilikinya kurang lebih 10 unit.
  11. Saya doakan orang yang tahu value nya, segera memilikinya. Kami akan membantu anda untuk memasangnya, belajar cara nak buat servis sendiri (jimat) dan boleh tanya apa saja... kami juga membantu anda menjana pendapatan dari mesin yg anda miliki.

Pendang, Kedah.
2020Feb28

Hasil Kerja Anak Muda.

Alhamdulillah hebat anak muda. Tahniah kumpulan 1 2020 Set 9 TITAS. Mulakan langkah yang power utk menjadi contoh kepada kumpulan lain.

Zaman sekarang cara pengajaran sudah berubah. Mereka mahu inovasi dan kreatif dalam pengajaran dan pembalajaran.

#gayahidupsihat
#smartwork



February 27, 2020

Aktiviti Brainstorming Idea20 Keusahawanan Kelas Dr Salam

LAPORAN BERGAMBAR



Selamat Maju Jaya

Alhamdulillah Ramai Tetamu Hari Ini

Syoknya berkangen apabila ramai customer sihat. Allah yang menyembuhkan.

Syoknya berkangen apabila ramai customer sihat. Kami tumpang gembira.

Syoknya berkangen apabila ramai customer sihat. Dan syorkan kepada orang lain.

Syoknya berkangen apabila ramai customer sihat. Kita dapat ramai kawan baru.


Mesyuarat Bersama SME Corporation Bhd dan CESMED UKM

Alhamdulillah meeting di Cesmed UKM bersama pengarah dan timbalan pengarah Cesmed. Juga bersama dua rakan industri dari SME Corporation Sdn Bhd demi mamajukan ilmu dan minda keusahawanan kepada semua pelajar2 UKM.

Kolaborasi penting dalam pengajaran dan pembelajaran
antara IPT dan pihak industri.



Bersama Pelajar UKM

BERITA AKTIVITI:

Meeting dengan pelajar2 UKM... untuk hari Keusahawanan UKM malam tadi. Share air sihat utk minum kepada yang berminat.

Ramai yang belum sedar kewujudan air kangen. Mari sama2 kita berjuang menghindari air sakit dan membahayakan kesihatan walau pun ada tanda halal seperti air berkarbonat yg digemari oleh ahli sukan dan remaja.

Sedih bila umur 50 tahun kena kencing manis termasuk ahli sukan yang aktif diusia remaja. Yang sedihnya... dipersalahkan keturunannya yg ada kencing manis. Senangnya tuding jari kepada keturunan sendiri.

dRSalam
011-20979928




February 26, 2020

UKON MAKANAN KESIHATAN TAMBAHAN


Back to nature. Tiada chemical. Tiada artificial product. Hadis nabi Muhammad saw iaitu setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati. Maksudnya tumbuh2an, buah2an, biji2an dan air mampu menyembuhkan disamping doa kepada Allah swt. Saya pasti ketika itu tiada kilang ubat.

Air adalah semulajadi. Malangnya air yang mengalir telah tercemar dan kita terpaksa membaik pulih air tersebut maka muncullah Kangen Machine. Kangen adalah Teknologi terkini selepas Reverse Osmosis. Reverse Osmosis akan pupus kerana terbukti bahaya kepada kesihatan kerana sifatnye yang berasid. Malangnya ramai yang minum air RO ini yang dibotolkan dan di lebel DRINKING WATER walaupun pada hakikatnya nya not drinkable. Mesin RO ini juga banyak dijual dan harganya murah. Malangnya membeli mesin yang murah akan menjadi mahal apabila peminum mula turun naik hospital kerana minum air yang berasid. (Saya ada meter untuk test pH air. Jadi ini bukan statement tanpa asas.). Orang tanya kenapa mesin RO atau air RO tidak diharamkan. Jawapannya senang. Kenapa rokok tidak diharamkan walaupun merbahaya pada kesihatan?  

Anyway tak perlu kita bincangkan itu semua. Yang pentingnya kita perlu jaga kesihatan kita sendiri. Jangan harap pada kerajaan kerana kita mampu membuat pilihan yang bijak. 

Dari minum air sungai, air telaga, air paip, air tapis dan air Reverse Osmosis kini teknologi telah berkembang kepada yang lebih baik iaitu IONIZED WATER. Antara banyak2 Ionized Machine ternyata Kangen Machine telah mendapat tempat diseluruh dunia. Telah berada di 172 negara. Pengiktirafan telah di perolehi dari persatuan doktor2 di Jepun yang berjumlah lebih 6000 orang. 

Tunggu apa lagi. Tukar segera air yang kita minum. Semakin lama kita minum air berasid yang kita sangka neutral, semakin reput tulang dan badan kita. Sedangkan semasa didalam kandungan ibu, air ketuban bersifat sedikit beralkali. Keluar dari rahim ibu kita mula dijinak2an air berasid dari mesin penapis air RO. Kerana katanya mudah menggunakan mesin sejuk panas untuk buat susu anak. Padahal itu mesin sejuk panas yang berasid. pH nya bukan sedikit berasid tetapi terlalu berasi iaitu sekitar pH4. Ambil beratlah tentang minuman kita kerana 70% dari badan kita adalah air. Kanser pun adalah berpunca dari badan yang berasid. Statistic terkini setiap 4 orang 1 orang terkena cancer. 

Jepun bukan saja bijak memilih air kangen yang beralkali seperti alkalinya Air Zam2 tetapi juga bijak memilih makanan. Sebab itu lebih 400 orang di kepulauan Okinawa umurnya melebihi 100 tahun. Kini saya tahu rupa2nya orang2 Jepun mengamalkan kunyit untuk awet muda, sihat dan umur yang panjang. Video dibawah ini menerangkan dengan terperinci kebaikan Kunyit Ukon dari kepulauan Okinawa, Jepun ini.

whatsapp saya di 011-20979928 atau PM untuk tahu lebih lanjut atau ingin membuat pesanan. 

#kunyit
#kunyit UKON
#ukonturmeric
#kangenwatercentral
#011-20979928

KMS WELLNESS
No 4, Jalan Seroja 6
Taman Seroja
Bandar Baru Salak Tinggi
Sepang, Selangor.


February 23, 2020

Berpagi di Pasar Panjang Temerloh, Pahang.

BERPAGI DI PASAR PANJANG DI TEMERLOH PAHANG...

Temerloh bukan sebarang bandar
Bandar unik di tepi sungai
Titik tengah di Semenanjung tersurat
Pasar panjang idaman ramai.

Ikan patin usahawan bijaksana
Patin sangkar di dalam sungai
Jika tuan hamba mahu ke sana
Jangan lupa datang beramai-ramai.

dRSalam
011-20979928
kangenklia.com

23/2/2020 Ahad

#MasSabrylagutemerloh
#azmhomestay
#akhbarminyakrajakayu


Change your water
Change your life.

Pusat Ruqyah Di Kedah

INFO:

Pusat Ruqyah Cawangan Darussyifa Di Kedah.


February 22, 2020

Nasihat Pribadi Dari Hati Ikhlas Kepada Pembaca Blog Saya.

Nasihat saya,

1. Sapa yang ada rezeki mampu... ikhtiar memilikinya.

2. Jika belum mampu... minum dulu sehingga yakin manfaatnya 100%.

3. Niat nak memiliki mesin K8 atau SD501.

4. Hadir event kami di KMS Wellness atau anjuran TopGun Shah Alam atau Top Performer di Bukit Jelutong, Shah Alam.

5. Cuba google search testimoni kangen water local atau luar negara. Kita tak over claim tapi itulah realiti manfaatnya. Namun jgn menolak perubatan moden. Masing2 ada benefitnya.

5. Jika ada rezeki, beli mesin K8 atau SD501 hadiah untuk ibu bapa yang telah tua. Alhamdulillah saya telah lakukan, bahkan hadiah untuk anak sekali.


Changen your water
Change your life.






dRSalam
011-20979928

Succes Is A Decision - Mr Chan Kok Long (Co-Founder IPAY88)


Aktiviti Susulan Event semalam jom kita listkan ilmu berkaitan tentang ilmu keusahawanan ... Success Is A Decision.

LMCR1022 ASAS KEUSAHAWANAN DAN INOVASI (Group SMSc)

1. Tak ada pilihan keputusan yang salah, yang penting kita perjuangkan ia.

2. Kejayaan setiap orang tu lain lain, unik

3. Make the decision, solve problem, don't judge yourself

4. Always planning in your life. Make sure when planning it have
to be specific and have timing.

5. Sentiasa rajin bertanya soalan tentang sesuatu yang tidak faham Dan tidak perlu berpura-pura faham tentang sesuatu topik

6. Bertindak secara bijak dan berusaha keras

7. Stop complaining. Set your goals, work Very smart & Very hard.

8. Walaupun berbeza latar belakang, susah mahupun senang, jika ada kemahuan, pasti menuju kejayaan kerana kejayaan tidak akan datang bergolek melainkan diri sendiri membuat pilihan untuk meneruskan apa yang diimpikan.

9. Selagi mampu untuk berusaha, usaha la jangan harapkan orang lain. Rezeki takkan datang bergolek tanpa usaha yang tinggi

10. business is about solving problem

11. identify a passionate problem

12. Teruskan perjuangan jika mahu mencapai kejayaan itu. Jangan salahkan or hukum diri kerana tidak mencapai apa yang kita mahu. Belajar and teruskan sahaja.

13. Memenangi anugerah bukan lah satu benda yang ditayangkan di almari semata-mata. Memenangi anugerah itu adalah salah satu testimoni untuk komitmen kejayaan diri sendiri

14. Decision must be precise and timing

15. When u accept life is not fair u will stop complaining, work harder, will focus with ur energy on ur dream/goals.

Just list here...

Dato' Prof Dr Harlina bersama Mr Chan Kok Long dan PM Dr Nazri Muslim.

Dekan FST UKM

Staf Citra CEO TALK

Puan Kasmawati (CEO Mesiniaga Sdn Bhd) dan Prof Dr Hasanudin (PTM UKM)


Saya abadikan sedutan CEO TALK di sini (keseluruhan dalam Go Life di fB UKM)



February 21, 2020

New Distributor Training di Shah Alam


Weekly Kangen Preview di Shah Alam



*Salam, jng lupa mlm ni dtg refresh sambil bawa rakan2 hadir mendengar perkongsian secara santai. Dinner disediakan. Tqvm*

CEO TALK DI UKM - Berita Bergambar

Tarikh: 20/2/2020
Hari : Khamis
Jam : 2pm-4pm
Penceramah : Mr Chan Kok Long (Co-Founder of iPay88 Sdn Bhd)
Tajuk: Succes Is A Decision.
Lokasi: Dewan Anwar Mahmud (DAM) UKM.

Live streaming boleh diikuti di :
1) Facebook Rasmi UKM ( https://www.facebook.com/UKMOfficial/ )
2) Laman web Live@UKM ( http://live.ukm.my/ )
https://www.facebook.com/UKMOfficial/videos/229254221720015/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Terima kasih Mr Chan Kok Long. Semoga kehidupan tuan dan syarikat tuan terus maju dan diberkati.