Tahniah Team Kangen Terengganu

Tahniah Team Kangen Terengganu dapat membuka Cawangan di Terengganu.

Kangen bukan air biasa tetapi air yang *mengeratkan silaturrahim dan terbukti memberi tahap kewangan dan kesihatan yang kukuh.*

Setinggi2 tahniah kepada TRGroup terutama *SSifu Ustaz Sabri dan SSifu Asma dan juga Sifu2 dan Junior Sifu TRGroup* kerana telah menjayakan KRT yang dihadiri *lebih dari 130 orang*.  Beberapa keluarga telah memiliki mesin Kangen hasil dari KRT yang diadakan dalam suasana gilang gemilang ini. 

Business kita bukan sekadar mesin Kangen tetapi business kita adalah *People’s Business*. Andaikata leaders menitik beratkan *kerjasama dan kerja kuat secara berpasukan*, business akan pergi jauh. Untuk itu disarankan agar semua mempertingkatkan people’s skill. Cari jalan supaya kita disenangi semua... downlines, sidelines and uplines. Berusaha agar semua didalam team fokus untuk bekerja betul2 kuat dalam tempoh 3 hingga 5 tahun. Dalam tempoh ini jangan banyak berehat. Kerana jika kita banyak berehat target kita 6a2-3 mungkin akan terbabas sehingga 10 hingga 15 tahun atau lebih panjang lagi. 

Yang mana yang kita ingin kecapi?   Financial freedom dan mengecapi kehidupan yang selesa dalam tempoh 3-5 tahun atau 10-15 tahun?

Business ini memerlukan momentum. Kita perlu bergerak pantas dan fokus. Jangan terlalu mementingkan berehat sekarang kerana jika kita banyak berehat sekarang kita tidak akan berehat mungkin sampai bila2. Kadar inflasi tidak pernah menurun. Harga barang semakin naik, harga untuk belajar di pusat2 pengajian semakin meningkat. Jangan sampai kita menyesal kerana tidak ada kewangan yang cukup untuk menghantar anak2 kita atau membantu cucu2 kita melanjutkan pelajaran kerana ongkos nya kosong. 

Berbalik kepada *perasmian center baru TGRoup* di Panji Curve, Kuala Terengganu. Saya merasa amat teruja dan gembira kerana center itu dihasilkan secara gotong royong: membeli dan menyusun karpet, membuat perabut dan lain2 kerja sehingga center begitu menarik dan selesa. Semua dilakukan secara berjemaah. Terimakasih kerana menjemputkan kami untuk merasmikan center bersama *Enagic Branch Manager Ms Angeline*. Beliau juga turun teruja dengan kerjasama team TRGroup dan keseluruhan team dibawah umbrella Top Performers Group. Alhamdulillah bersyukur kepada Allah swt diatas nikmatnya.

Tahun 2020 sudah hampir tiba. Masing2 perlu menyediakan perancangan untuk mengadakan banyak Home Demo, Home Party, Group Demo di pejabat2 dan persatuan2, buka booth, jumpa semula dengan rakan niaga kita yang aktif dan kurang aktif. Perbanyakkan aktiviti. Jangan terlalu bergantung kepada upline kerana ada masanya kita perlu buat aktiviti dengan pasukan kecil kita contoh Home Demo. *Home Demo amat penting*. Buat jadual Home Demo di merata2. Bukan hanya satu rumah sahaja. Home Demo perlu bergerak dari satu rumah ke satu rumah. *Reach out*.  

All the best. Spend hari ini untuk set goal tahun 2020.  1 bulan, 3 bulan, 6 bulan dan setahun.

Sifu Norli

Change your water,
Change your life.

Comments

Popular Posts