Never Give Up Dalam Bisnes Kangen

dRSalam
011-20979928

Saya menggunakan buku rujukan di bawah oleh Jack Ma sebagai sumber inspirasi bisnes group saya dan pembaca umum.

 1. Para penjual mesin kangen tidak boleh berfikir tentang wang sahaja. First important priority (FIP) fikirkan cara produk Enagic dapat membantu pengguna. Hal ini dapat membantu meningkatkan keyakinan diri dan kebolehan menjual.
 2. Kita memerlukan sekurang-kurangnya lima tahun (contoh KMS WELLNESS 2017-2021) untuk sebuah syarikat berkembang serta memperolehi pendapatan stabil dan menguntungkan.
 3. Kami menilai semua staf berdasarkan dua perkara iaitu prestasi tinggi dan semangat berpasukan.
 4. Gunakan wang syarikat bagi mempertingkatkan kemahiran staf melalui proses latihan dan seminar. Bukannya membazir pada promosi pasaran.
 5. Kami sangat mementingkan senyuman. Senyum adalah budaya kami di KMS Wellness Centre.
 6. Kita mahu orang ramai gembira menikmati produk Enagic dalam kehidupan  mereka. Dalam masa yang sama, mereka juga optimis tentang masa depan mesin kangen.
 7. Apabila kita menguruskan perniagaan, kita juga perlu bergelak ketawa. Sentiasa berbangga dengan apa yang kita lakukan.
 8. Ketua yang hebat tahu menghargai bakat yang ada di sekeliling mereka.
 9. CEO seperti penjaga gol dalam pasukan bola sepak. Sekiranya penjaga gol asyik bertungkus lumus menyelamatkan serangan gol yang bertubi-tubi, ini bermakna pasukan sedang menghadapi masalah.
 10. Usahawan kangen perlu memberikan lebih perhatian kepada semangat berpasukan. Kerjasama datang daripada kerja berpasukan. Sekiranya kita melihat diri sebagai hero yang lebih baik daripada orang lain, kita sebenarnya sedang menempah bahaya.
 11. Sebagai pemimpin, kita perlu berpandangan jauh, berwawasan, berfikiran terbuka dan boleh bekerjasama dengan orang lain.
 12. Kami mahu memastikan perniagaan kami terus hidup selama 80 tahun. Ini adalah sasaran tempoh masa untuk mengeluarkan orang yang tak sabar nak jadi kaya.
 13. Matlamat kami adalah untuk memastikan ramai partner bisnes kami menjadi jutawan. Keuntungan kami datang hanya selepas partner kami menjadi jutawan besar.
 14. Jangan kejar para pelanggan, mereka akan melarikan diri dengan lebih cepat. Kita perlu ingat, sebagai syarikat yang berjaya, pihak pelanggan akan datang kepada kita.
 15. Perkhidmatan deep cleaning percuma untuk 2 tahun pertama selepas memiliki mesin kangen water. Tanda penghargaan berurusan dengan kami.
 16. Sumbangan amal tidak sepatutnya digunakan sebagai publisiti. Ia sepatutnya dilakukan secara senyap dan tanpa pengetahuan sesiapa.

Comments

Popular Posts