November 26, 2019

Detik-Detik Menarik Kisah Orang Mula Memiliki Mesin Kangen



Semalam owner yg beli mesin kangen K8 datang rumah... baru tau cerita.... 😁😁😁 Selama 2 tahun isteri pujuk si suami beli mesin kangen namun la ni baru jadi beli ada sebabnya si suami beli.. semalam mereka datang buat Health Check sebab si suami suspect ada batu karang dalam hempedu. Dah buat CT Scan di KPJ... pasai tu beli mesin teruih.. 🤣🤣🤣... tak apa kita faham.. memang begitu lah bila tak ada apa2.. semua main tak kisah ja tapi bila ada apa2 baru nak kisah... 😆😆😆

Harap rakan2 yg membaca ni ambik kisah naaa... 😊😊😊 Biar kita kisah dr awal agar tidak ada apa2 yg buruk berlaku atas kehendak Allah Taala.. 

Baik nak cerita pasal si suami yg datang semalam buat Scan Health Screening dan Diagnose... punya la lama kami scan... bukan apa dok cari batu dlm hempedu.. tak ada.. dia kata scan kat KPJ ada nampak dan doktor nak buang hempedu tu... wah buat duit betul depa nie... 😆😆😆.. cari punya cari kami tengok kat tempat lain yg lebih ada masalah di jantung.. nampak kemungkinan ada block yg tak pasti berapa percent. Yg ni nak kena buat Angiograms baru tau.. 

Last sekali saya suggest kat dia bg masa seminggu lagi utk kita buat confirmation dgn kaedah minum air kangen utk hancurkan batu di hempedu tu... mungkin dalam 2 hari ni dia dah minum memungkin batu dah tak ada... sebab kami check tak ada.. dia kata doktor dok call dia tanya nak buat operation.. waduh.. doktor sendiri call.. baguih doktor nie.. 🤣🤣🤣 Saya cakap pd dia apa pun kena ambil 2nd opinion dr hospital swasta lain... baru buat keputusan dan kita harap scan yg ni mengesahkan tak ada batu.. apa pun kita tolong doa utk beliau agar sihat.

Pesan saya... jgn terus2 buat keputusan... cari alternatif dan cari maklumat serta buat sesuatu yg tepat. Kita takut kita buat keputusan salah yg merananya kita.. doktor tu tak jadi apa pd dia... sekiranya tak membahayakan maka ambil masa sikit buat research dan yg paling bagus datang jumpa kami utk buat Screening dan Diagnosing... 

Wallahuaklam...


#MedicalGredDevice


HNZL 
🐝 Memanafaatkan Ilmu 🐝

No comments:

Post a Comment