Cara Minum Terbaik
dRSalam
011-20979928

Dr Dave Carpenter dalam bukunya "Change Your Water Change Your Life" ada menggariskan beberapa panduan yang boleh kita amalkan bagi mendapatkan kesan yang terbaik yang diperlukan oleh tubuh ketika minum air. Antaranya:

PERTAMA: Ketika bangun pagi, minum satu gelas air berion. Setelah Setelah tidur 6-8 jam, badan kita memerlukan air. Sekiranya air merupakan benda pertama yang masuk ke dalam badan kita, kesemua organ pencernaan akan segar dan air tadi membersihkan perut sebelum kita mengambil sarapan.

KEDUA: Minum air alkali sekurang-kurangnya setengah jam sebelum makan kerana ini akan merangsang rembesan asid hidroklorik untuk pencernaan dan penyerapan nutrien secara efektif.

KETIGA: Jangan minum air ketika makan, terutamanya air alkali kerana ini akan meneutralkan asid hidroklorik dalam perut. Sekiranya asid hidroklorik dalam perut menjadi neutral, pencernaan tidak dapat berlaku dengan sempurna dan lambat. Sekiranya terpaksa dan benar-benar perlu minum, minumlah air biasa yang bersifat neutral. Walau bagaimana pun, sebarang jenis air adalah tidak digalakkan ketika makan kerana air ini akan mencairkan asid hidrklorik dan seterusnya melambatkan pencernaan dan penyerapan nutrient ke dalam badan.

KEEMPAT: Tunggu sekurang-kurangnya satu jam selepas makan untuk minum air. Biarkan makanan tersebut beredar dalam perut terlebih dahulu.

KELIMA:Hentikan dan elakkan pengambilan air berkarbonat kerana air ini akan menjadikan tubuh badan sangat berasid. Badan memerlukan kira-kira 1 liter air alkali untuk meneutralkan asid dari air berkarbonat.

KEENAM: Minum air sepanjang hari. Letakkan air anda di tempat yang selalu anda berada.

Terima kasih.


NOTA PENTING: Saya syorkankan sesiapa berminat nak jemput wakil group kami buat home demo tentang kebaikan air yang sihat di kalangan terbaik... boleh jemput kami. Percuma dan tiada bayaran apa-apa. Anda boleh sediakan apa sahaja air putih untuk kami test dari segi anti oksida, micro cluster dan alkaline secara santifik. Anda boleh bertanya apa sahaja berkaitan kangen water dan mesin ... kami akan memberi jawapan yang terbaik insyallah. Boleh jemput pasangan anda, anak-anak, kawan-kawan, jiran terdekat dan sapa sahaja yang anda ingin jemput demi menjaga kesihatan bersama.

Call atau Whatsapp:
011-2097 9928 (Salam)
019-45777 65 (Syafiq)
018-77577 27 (Faiz)
012-3161965 (Anuar)
012-268 9284 (Ghazali)

#gaya-hidup-sihat
#home-demo
#kangenwaterMalaysia
#kangenwaterSelangor
#kangenwaterCyberjaya
#kangenwaterPutrajaya
#kangenwaterSepang
#kangenwaterNilai
#kangenwaterDengkil
#kangenwaterBangi
#kangenwaterSingapura
#kangenwaterLangkawi
#kangenwater Labuan

CHANGE YOUR WATER CHANGE YOUR LIFE

Comments

Popular Posts