Dah Pencen dan Nak Bisnes Dari Rumah?

CATATAN HARI INI:

Sempena hari jumaat ini, saya doakan anda sihat dan tenang. Saya doakan anda serasi dengan hidup sekarang. Sihat dan akan join group orang2 yang suka bersedekah. Sebelum menjana pasif income, anda perlu banyak bantu orang lain menjadi sihat.

Balik dari solat jumaat hari ini singgah di restoran utk makan tengahari di Taman Dahlia... Terjumpa dengan seorang abang yang makan di sebelah meja makan. Tegur dan sembang... rupanya baru pencen 6 bulan yg lalu. Ceria dan sihat... share kad bisnes. Sebab itu tulis bab ini sekarang juga. Mendapat ilham menulis...

Tiba2 teringat kepada arwah Tuan Guru Dato' Ustaz Haron Din pernah berpesan kpd kami anak2 muridnya pada tahun 2009 yang lalu katanya: "Jika nak berniaga, jangan gadai rumah yang kita diami." Kenapa? "Dia melindungi kita daripada hujan ribut, angin kencang, panas siang dan lain-lain. Tiba2 kita nak gadainya?" Itu tips saya yang terpenting jika nak jadi usahawan. 

Mulakan dengan apa yang ada itu lebih baik dan terbaik. Mulakan dengan ilmu bisnes sebelum berbisnes. Mulakan dengan otak, bukan kocek!!!

Dengan jujur saya katakan... Jika anda baru pencen, tenang dulu selama 6 bulan rehat dan refresh diri dengan kerja2 personal dan kuatkan ibadat wajib dan sunat. Bayar semua hutang2 kecil dulu jika ada. Tunaikan haji dan umrah jika belum tunaikan lagi.

Jika dah ok, mai jumpa kami dan fahami kebaikan air kangen untuk kesihatan diri dan keluarga dulu. Boleh datang ke premis kedai kami di no 4 jln Seroja 6, Taman Seroja, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang, Selangor.

Boleh tengok demo kebaikan air yang terbaik kecuali air zam-zam. Boleh jumpa dengan Syafiq atau Faiz di kedai kami.
Isnin-Khamis dari jam 2pm-10mlm. Jumaat 3pm-6pm. Sabtu 10am-1pm.

Bermodalkan RM 13 980 anda boleh dapat satu mesin kangen SD501 dan lesen niaga untuk jual mesin kangen. Murahkan? Tak perlu ada modal 60k untuk buka kedai.

Mesin anda dianggap free jika anda dapat meyakinkan 10 kawan atau jiran memiliki mesin kangen. Ok kan? Best kan?

Berdasarkan pengalaman bisnes kangen sejak 2017, buat home demo lebih baik drp buka kedai dan buat demo.

Insyallah dengan ada mesin kangen, anda boleh share kangen water dengan ahli keluarga terdekat serta jiran dan kenalan baru. Sebaik-baiknya shre air kangen atau sedekah 1 tong 5 liter untuk setiap hari new user kangen s. Bermakna, untuk sebulan ada 30 new user dan listkan nama supaya kita tidak lupa. Insyallah dalam sebulan anda boleh close sale mesin 1 atau 2 unit dengan izin Allah.  Ilmu ini akan disusuli kemudian daripada kami insyallah.

Sedikit pantun dari saya:

Hari ini hari jumaat
Banyak bersedekah banyak pahala
Bila pencen mahu sihat
Boleh berkangen mulianya usaha.

Orang bekerja kita bekerja
Diawal pagi rambut bersikat
Seronoknya hati yang waja
Bila bersedekah dengan air yang sihat. 

#kangenwatermalaysia
#pencenbijaksana
#gengkuatsedekah
#gengsihat
#bisnesjaringansosial
#khidmatkomunitisihat

Comments

Popular Posts