The Best Testimony...

The best testimony adalah diri kita dan keluarga..
1. Saya dulu kalau drive outstation mesti mengantuk. Jgn kata nak pergi jauh, baru keluar 1 KM pun dah menguap. Skrg alhamdulillah.. steady. Tidur pun lena dan buang air besar pun boleh rasa perbezaannya.
2. Ibu saya pun berkongsi pengalaman. Dulu selalu ada ketulan2 kulit mati celah kuku kaki dan tangan. Sendi2 selalu lenguh. Skrg alhamdulillah. Testimoni ikhlas dari ibu yg melahirkan saya dan yg saya kenal dari kecil. Takkan ada keraguan bila ibu kita sendiri yg bgtau.
3. Isteri saya, perjalanan masih jauh. Dan dia berpantang makan mmg gila2.. saya pun risau. Tapi dia kata, tenaga tetap macam biasa dan lenguh2 sendi yg dia selalu rasa, dah takde.
4. Adik saya, selalu sangat demam, saya suruh dia stop minum air lain dan start minum air kangen. Alhamdulillah. Takde lagi masalah demam. 
5. Ayah saya, sakit kulit sejak dari kami adik beradik kecil lagi. Ubat dan bomoh toksah cerita la.. Alhamdulillah, kerak2 kulit merekah pada badan dah semakin hilang. Saya gunakan ph 2.5, 5.5 dan 11.5 utk sapu dan mandikan  dia. Cuma parut lama sahaja yg masih ada. Keseluruhan kulit memang nampak ketara semakin baik.

So.. 3 malam lepas, saya beli mesin SD501untuk kegunaan kami sekeluarga. Kalau testimoni org lain mungkin saya akan fikir panjang. 
Tapi sebagai seorang anak, ayah dan suami.. Saya rasa saya sudah buat yg terbaik.. Yg lain saya berserah kepada Allah.
-nizam TG3-1 Al Fateh -


Comments

Popular Posts