Refleksi Pesakit Rakan Sendiri

Hari ini berjumpa dengan seorang rakan karib saya yang sering sakit. Antara penyakitnya ialah banyak asid dalam perut. Semua benda pedas tak boleh makan. Semua benda masam tak boleh makan. Pedih perutnya bila lapar. Moga2 ada penawarnya... insyallah.

Kini dia menjauhi air berkarbonat... Alhamdulillah satu usaha yang baik.

Saya syorkan minum kangen water. Dia menolak saranan ini... atas alasan tali perutnya nipis dan tak boleh minum air kangen.

Persoalannya... betulkah pandangan ini? Saya hanya diam sahaja, kita hormat pandangan orang lain. Saling hormat-menghormati. Jangan cuba paksa orang minum kangen water... apa2 terjadi kita yang akan dipersalahkan.

Nota saya:

# Perkataan healing crisis tak semua orang tahu apabila minum air kangen. Orang normal tak ada healing crisis apabila minum kW. Hanya pesakit kronik yg ada healing crisis.

#Mulakan dengan minum kW pH 8.5, disusuli pH 9.0 dan seterusnya pH 9.5. Selang seminggu utk setiap peringkat dgn 10 liter.

# Pengalaman kami, ramai yang datang untuk beli mesin kangen dengan kami apabila ada pihak ketiga yang mencadangkan memilikinya.

# Bersabarlah dengan tenang apabila orang menolak pemberian air kangen dengan percuma. Mungkin mereka salah persepsi terhadap kW.Comments

Popular Posts