Misi Top Gun Korban di Kambodia 1440 H

πŸ‡°πŸ‡­πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡°πŸ‡­πŸ‡²πŸ‡ΎπŸ‡°πŸ‡­πŸ‡²πŸ‡Ύ
*Have Passion, Give Compassion*

*MISI TOP GUN KORBAN DI KAMBODIA 1440H*

*Alhamdulillah misi kami ke Cambodia dng objektif utk melakukan ibadah korban serta menginfaqkan keperluan ibadah utk penduduk disebuah kampong di Daerah Kampung Thom telah berjaya kami laksanakan dng izin Allah*

*A. Ibadah Korban*
 Sebanyak 6 ekor lembu telah  diqurbankan iaitu 3 ekor pada 12 zulhijjah dan dimasak untuk kenduri. Baki 3 ekor telah diqurbankan pada 13 zulhijjah. Alhamdulillah khenduri dihadiri oleh lebih 200 org kaum wanita dan kaum lelaki termasuk Imam masjid dan Ketua Kampong.

*B. Menginfaqkan barangan ibadah*

Sebanyak 100 helai pelikat, 50 pasang telekung & jajan untuk anak2 telah diedarkan. Alhamdulillah semua diterima dng baik.

*C. Demo dan Penerangan Kangen Water*

Alhamdulillah Penerangan dan demo tentang kebaikan air kangen kpd Masyarakat kg telah membuka mata betapa mereka mempunyai pilihan utk meminum air berciri kesihatan. Malah air telaga yg mereka gunakan terbukti mengandungi CO2 yg tinggi. Semoga suatu hari hari air kangen dirindui rakyat Kemboja setiap hari.

Saya bagi pihak Top Gun mengucapkan terima kasih kepada Sekretariat seramai 6 orang yg diketuai oleh Sis Ramidah yg telah menjalankan kerja dng cemerlang dan semua bekerjasama dng ikhlas tanpa mengenal penat lelah. Dan tentunya ia memenuhi objektif kami dlm usaha menguatkan ukhuwah Top Gun dan membuat satu cara utk memberi balik kpd Masyarakat insha Allah.

Terima kasih di atas penyertaan Tuan & Puan secara langsung dan tidak lanhsung. Kami memohon maaf atas kekurangan & kesilapan. Semoga amanah yg telah dipertanggunjawabkan telah dilaksanakan dengan baik. Kami juga berdoa agar segala amalan ini diredhai dan dirahmati Allah insha Allah.

Insha Allah kita akan teruskan usaha spt ini dimasa akan dtg sbg acara tahunan. 

Terima Kasih

Sifu Saifol Mualim
Shah Alam, Selangor.

*SMAY TG*


#jombelimesinkangendengankami
#kangenwatermalaysia
#khidmatsosial
#kangenwatersepang

Comments

Popular Posts