Refleksi Minggu ini.... Mahal?

Sambil makan2 jamuan raya malam ini, terjumpa dengan sahabat dan jiran se-taman. Tiba2 tercerita tentang kangen water...

"Saya study pro dan kontra penapis A, B dan C melalui google dan youtube. Saya buat keputusan beli penapis B... sabab murah sikit, ada sejuk panas dan boleh bayar bulan2."

"Mesin kangen mahal... Ramai kawan2 buat tak peduli bila kawan saya sebut mesin kangen."

Esok saya ulaskan...

Ulasan:

# Mahal murah adalah subjektif... Bergantung persepi dan kepercayaan kita kpd produk kangen. Contoh, orang suka membaca buku akan melihat buku dengan harga berbaloi jika dia melihat nilai idea dalam buku itu. Tapi orang buta huruf melihat buku itu amat mahal walaupun harganya RM 10.00.

# Mesin kangen bukan penapis air yg hanya menghasilkan 1 jenis air sahaja iaitu air pH 7 sahaja spt penapis air lain. Ia adalah mesin kesihatan yg diiktiraf di Jepun sebagai medical device menghasilkan 5 jenis air. Iaitu air kangen utk diminum, air beauty, air anti septik, clean water dan strong alkali.

# Dapat lesen niaga mesin kangen seumur hidup jika beli melalui agen yang sah berdaftar. Memang boleh jana pendapatan full time atau sambilan shj.

# Dengan ada mesin kangen anda boleh share atau sedekah kpd ramai orang termasuk pesakit kronik spt gout atau kanser.


Segera ke hospital atau klinik jika batuk berterusan... Tanya kepada yang lebih arif spt doktor perubatan.
BATUK yang sukar diubati dan berterusan lebih tiga bulan adalah antara petanda utama paru-paru mengalami radang akibat jangkitan virus.

Dikenali sebagai bronkitis atau flu dada, penyakit berlaku kepada semua peringkat usia dan antara yang kerap ditemui dalam kalangan kanak-kanak dewasa.

Kira-kira lima peratus bronkitis membabitkan orang dewasa, manakala enam peratus kanak-kanak mengalaminya sekurang-kurangnya satu episod dalam setahun.

Pakar Pediatrik Sri Kota Specialist Medical Centre, Dr Diana Osman, berkata bronkitis berlaku apabila tiub bronkial yang membawa udara di dalam paru-paru mengalami jangkitan dan bengkak...

https://www.bharian.com.my/wanita/sihat/2018/12/514005/batuk-berterusan-petanda-bronkitis

Alternatif komplemantari:
Memo tambahan: Anda boleh juga kumor dengan kangen water pH 2.5 sebagai anti septik dan sedut kehidung spt mengambil wuduk juga.

Contact kami jika nak tahu lebih lanjut kenapa mesti beli mesin kangen: 
011-20979928/019-4577765Comments

Popular Posts