Manfaatkan Kegunaan Strong Alkaline Water pH 11.5

Di sini saya share sedikit kegunaan Strong Alkaline Water pH 11.5.

✔1. TIDUR MALAM LEBIH NYENYAK.

Minum 1/2 - 1 gelas Strong Kangen (pH 11.5) sebelum waktu tidur untuk membantu menghilangkan penat badan setelah setelah penat bekerja di siang hari. 

✔2. MATA

Titikkan eyedrop yang menggunakan pH 11.5 ke dalam mata sekurang-kurangkan 3 kali sehari. Ini bertujuan untuk mencuci mata kita serta menyegarkan mata kita. Kekerapan menggunakannya akan mengurangkan rabun mata, InsyaAllah.Jika mata bengkak, di sarankan titiskan pada bahagian mata. 

✔3.MAKE UP REMOVER

Basahkan kapas muka dengan Strong Alkaline pH 11.5 dan lapkan pada muka. InsyaAllah muka kita akan bebas dari sebarang Make up.

✔4. PENGHILANGKAN PANAS DEMAM DI BADAN.

Minum air strong alkaline pH 11.5 segelas pagi dan segelas malam untuk menyejukkan badan. Atau untu kanak-kanak dan bayi, boleh mandikan dan lapkan keseluruh badan.

✔5. ALERGI, SINUS, MENDENGKUR

Gunakan sebagai pencuci hidung ketika sinus. Seterusnya dapat menghilangkan dengkuran kerana radang pada bahagian hidung juga sudah berkurang. 

✔6. GIGITAN NYAMUK,SERANGGA

Sapukan atau rendam bahagian yang terkena gigitan menggunakan Strong Alkaline pH 11.5. 

✔7. SAKIT PERUT, KERACUNAN MAKANAN

Minum ¼ cawan FRESH Strong Kangen Water (pH 11,5) segera diikuti oleh 1 liter Kangen Water pH 9.5 dan jangan makan atau minum apapun selama 45 minit. Ulangi pada hari berikutnya  jika diperlukan.

✔8. ARTHRITIS , SAKIT-SAKIT SENDI, LENGUH-LENGUH BADAN.

Kadar Alkaline tinggi akan menarik keluar asid. Anda boleh menggunakan Strong Kangen Water (pH 11.5) untuk rendam di bahagian yang sakit untuk "menarik keluar" asid yang disebabkan dengan keradangan, ataupun luka.

✔9. MIGRAIN

Minum 1 gelas air Strong Alkaline ph 11.5 apabila diserang Migrain.

Comments

Popular Posts