Kanser Darah... Panduan Minum kW

Kanser limfoma (atau juga dikenali sebagai kanser kalenjar darah) terjadi apabila sel darah putih, 'lymphocytes', berganda bilangannya tanpa terkawal. Pesakit sering mengalami bengkak di leher, ketiak dan pangkal peha ('groin').  Penyakit mungkin berpunca dari jangkitan kuman atau bakteria, keturunan dan genetik, pendedahan kepada bahan toksik, atau sistem imunisasi yang lemah. Kaeadah  rawatan digunakan termasuk kemoterapi, radiasi, pemindahan tulang sumsum atau terapi biologi.

Kesan2 sampingan dari rawatan kanser seperti muntah, ceret beret dan demam tinggi akan menyebabkan dehidrasi badan pesakit. Sebab ini, peminuman air (air Kangen) amat penting untuk menghidratkan badan.

Air Kangen mempunyai ciri2 antioksida dan beralkali dan ini dapat menolong;

• meneutralkan lebihan asid dalam badan pesakit kanser;

• menstabilkan radikal bebas yang banyak dalam badan, kesan dari rawatan  kemoterapi.

• meningkatkan tahap tenaga pesakit.

• menyingkirkan sisa2 rawatan kemoterapi ('detoxification') dari badan.

• meningkatkan tahap oksigen dalam darah.

Jumlah peminuman air dalam sehari kenalah lebih sedikit, dalam purata 2.5 litre, untuk menangani kesan2 sampingan dari rawatan kemoterapi.

Pesakit kenalah kurangkan pemakanan gula, susu, dan daging...dan lebihkan makan sayur sayuran dan buah buahan yang dapat juga menolong keadaan sembelit yang mungkin terjadi dari rawatan kanser.

Cadangan:

Kalau boleh, cubalah ikut protokol AACI untuk peminuman air, di mana jumlah peminuman air dalam sehari ialah 4 liter, dibahagikan antara air pH9.5 dan pH11.5... 

Pesakit boleh mula minum air pH8.5, dan selepas seminggu bertukar ke air pH9.0, dan selepas seminggu lagi air pH9.5...


011-2097 9928

019-4577765

Comments

Popular Posts