February 28, 2019

PUNCA CEPAT DAPAT _TIGA SERANGKAI!_*

*1 - Malas Bersenam.*

*2 - Suka Makan Lewat Malam.*

*3 - Suka Amalkan Fast Food.*

*4 - Banyak Minum Air Gas (Bekarbonat).*

*5 - Kurang Minum Air Kosong.*

*6 - Suka Makan Kulit Ayam.*

*7 - Tak Cukup Tidur.*

 *8. - Banyak minum air sejuk atau ice*

*Jika 7 perkara di atas menjadi kebiasaan rutin kita, berkemungkinan besar akan mempunyai risiko untuk terima _Penyakit Tiga Serangkai (darah tinggi-kencing manis-sakit jantung)_*

*Terlajak perahu boleh diundur, terlajak makan...dapat tiga serangkai....๐Ÿค”*

http://m.utusan.com.my/berita/nasional/cegah-penyakit-tiga-serangkai-seawal-usia-1.508638


Elok Pokok Bidara Tanam di Masjid dan Surau

#rawatansihir

#k8

#perubatankomplemantari

#k8+bidara


Nak Testing di Tadika Sebelum Beli SD Super.

Tahniah Tadika Fasha Sayang di Taman Mawar 2, BBST... sudah lebih 6 bulan menggunakan kW untuk minuman anak2 tadikanya. Insyallah hari sukan, kami sponser kW...  

February 27, 2019

Full Demo kW Weekly

Alhamdulillah program berjalan lancar. Banyak idea baru dapat diterapkan untuk masyarakat mengamalkan gaya hidup sihat. Antara dapatan minggu ini:

# Pengguna kW minum tak cukup kuantiti utk keberkesanan. Terutama kaum lelaki dan pesakit gout. Lepas tu dia dakwa kW tak lut!!! Tak berkesan!!! Sikap tak betul perlu diperbetulkan. Suka menyalahkan orang lain. Bila sakit, datang balik ambil kW. Insyallah tak sembuh... 

# Terima kasih kepada Bro Anuar Ayub, mantan senior pramugara MAS yang telah memiliki mesin K8 dan banyak berkongsi pengalaman bertemu dengan kangen water sudah lebih lima tahun di dalam kapal terbang. Pusat servis mesin kangen menjadi antara faktor penting utk user kW nak beli mesin.



Tahniah!!! KMS Wellness Centre

Terima kasih Sifu Saiful Mualim & Bro Saifuddin dari Shah Alam, Bro Uda dari JDT. Kerana memberi motivasi kepada staff kami.

TahniahBro Shafiq dan Bro Faiz dari KMS Wellness Centre, Sepang... Cepat bertindak apabila pelanggan nak beli mesin kangen dll.

Anda nak beli SD501?... K8?... JR II? Cepat bertindak... Call kami. Pasti anda dapat ID user daripada kami PERCUMA!!!

๐Ÿ†™๐Ÿ†™๐Ÿ†™๐Ÿ†™

Perkongsian Pengalaman Menjaga Pesakit Stroke

Assalamualaikum w.b.t.,Tuan Dr Abdul Salam...

Ibu Saudara Isteri... Mak Cik Shaharom Bee Abdullah... 28hb Jan 2019...Usia kini menjangkau 81 tahun. Beliau menerima kurniaan Allah S.W.T... penyakit Stroke...Left Side...pada usia 80an.

Tindakan segera...pihak Paramedik Ambulan Hospital Serdang menyelamatkan ke Hospital Serdang pada 20hb Oktober 2018 mendapat rawatan di situ selama 4 hari.

Selepas beberapa ketika,  isteri saya cuba pula mendapatkan rawatan susulan untuknya di Hospital Tawakal Senior Nursing Home Jalan Pahang... mendapat perkhidmatan dan layanan memuaskan. 

Setelah sebulan  Mak Cik Shaharom meluahkan emosi personal yang tak stabil... kami segera membawa pulang walaupun Komplikasi URTI-URINE IMPACTION TREATMENT masih belum berjaya di atasi...Alhamdulillah katil seperti Hospital n Peralatan yang berkaitan telah kami usahakan membawa beliau pulang ke Seroja@11. Pada 25 hb November 2018.

๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ

Semenjak berada di Seroja@11... kami memberi KW Kangen Water..walaupun agak sukar pada bulan pertama di Seroja@11 untuk minum Air Kangen.

Ada kalanya Segelas Air Kangen mengambil masa selama hampir 2 jam untuk di habiskan๐Ÿ‘†๐Ÿถ๐Ÿ˜‡. Atas berkat Doa kepada Allah S.W.T. dan KW Air Kangen...Mak Cik Shaharom Bee berjaya meminum 5 ke 6 Gelas K8 Air Kangen setelah memiliki K8 semenjak pertengahan Januari 2019. ALHAMDULILAH kini beliau menikmati Air K8 bersama Ensure Gold.

Alhamdulillah, kami buat keputusan membeli mesin kangen K8.

๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ๐Ÿ’ฎ

Air KW pH 2.5... Beauty Water senantiasa di gunakan memandikan Mak Cik Shaharom Bee. Alhamdulilah... bersyukur atas kurniaan KW.


NOTA dari KMS Wellness Centre:

Sapa2 nak tahu confirm kisah benar ini, boleh contact Tuan Anuar dalam (BM atau BI)Tmn Seroja, BBST, Sepang, Selangor. 

Call/Message +60 12-316 1965


#kangenwaterbukanubat

#kmsWellnessCentre

#stroke

#k8


https://kangenKLIA.com



Panduan Guna Daun Bidara Rawatan Sihir

Kaedah Buat Air Penawar/ Ruqyah Untuk Diri Sendiri Yang Harus Anda Tahu.


SEBELUM RUQYAH:

1) Niatkan air ini untuk dibuat ubat.

Air ini untuk diminum, untuk mandian dan juga sapuan.

2) Niatkan dan sebutlah tujuan untuk membuat air tersebut iaitu sebagai penawar dalam rawatan.

4) Bacalah al Fatihah dan Selawat

5) Adalah lebih baik untuk seseorang itu untuk mempunyai wuduk dan mengadap kiblat.


SEMASA RUQYAH:

1) Bertawakallah kepada Allah dan mohonlah daripadaNya untuk menjadikan air yang bakal dibacakan ayat suci al Quran ini sebagai air penawar.

“ Ya Allah, dengan keberkatan ayat suci al-Quran yang bakal aku bacakan ini, Kau jadikanlah air ini sebagai air penawar buat diriku ”

2) Ikhlaskan diri dan yakinlah dengan ayat Allah untuk menjadi penyembuh kepada sakit.

3) Baca ayat al Quran dan doa dengan tertib dan betul.(jika boleh difahami maknanya lagi baik)

Boleh baca ruqyah ringkas iaitu al Fatihah, ayatul Qursi, dan 3 Qul. Sebelum ruqyah, beristighfar dan selawat ke atas junjungan besar Nabi SAW.


SELEPAS RUQYAH:

1) Tiup ke dalam air (dengan niat sedang meniup bacaan al Quran yang dibacakan tadi)

2) Ingatlah, kita hanya ikhtiar hakikat kesembuhan milik Allah. Jika Dia berkehendak, InsyaAllah air itu akan menjadi penawar.

Apa yang saya dan HQ Bidara Syifa usahakan adalah menyediakan produk yang terbaik mudah-mudahan memberi impak untuk para pengguna. Kualiti sangat dititikberatkan. Syukur Alhamdulillah. Mohon doa dari semua agar dipermudahkan.

Sumber: Group Wasap Bidara Syifa

#penawarsihir

#gangguanmakhlukhalus

#perubatanislam

#bidarasyifa

#ionesdwater

#jombeliK8

Buku Kajian Saintifik kW

"Scientific book by Dr horst filtzer an effective approach how distributors use Kangen water scientific book by Dr horst filtzer to get sales by using the water voltage & penetration demo."



February 26, 2019

Panduan Guna KW Utk Demam Campak

Kanak2 Bawah 5 Tahun. 

Mandi dgn ph 11.5. 3x sehari. 

Spray dgn ph 2.5 dan spray dgn beauty water(ph 5.5)  sekerap yg boleh. 

Terus bagi minum air kangen ph 8.5 dlm 500 ml sehari.

Jika mata juga di jangkiti titiskan dgn ph 8.5 

Ph 11.5 boleh digunakan utk basahkan kepala ubun2 dan rambut serta lap badan kanak2 ini.........in sha Allah membantu sangat.

๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒ ๐ŸŒ 

Nota:

Spray pH2.5 ke badan terutama bhg campak utk matikan kuman campak tadi kemudian bilas atau mandikan dgn beauty water. Jika baby minum susu badan, ibu minumlah pH9.5 secukupnya setiap hari.

ALTERNATIF LAIN:

#kangenwaterbukanubat

#jombelimesinkangenK8

#jombelimesinSd501

#dapatID


February 25, 2019

Tahun Baru Azam Baru

Cari kenalan baru. Dekati orang berilmu. Berani mencabar kelaziman. Kuatkan akidah.


Memori Event 2018 yang lepas

"Hadiri event. Lupakan trajedi lama. Globalkan bisnes tanpa meninggalkan budaya asal. Dekati orang-orang positif."

Projek Khidmat Sosial KMS Wellness Centre Sepang 2019/2020

Alhamdulillah dapat membantu golongan sosial yang perlu setakat yang mampu. Mendidik generasi muda prihatin kepada golongan OKU. Golongan yang perlu dibantu dan diberi sokongan. 

Pilot projek khidmat sosial di sekitar Sepang. Insyallah. Kita fokus kpd OKU 2019-2029.

Memo Rakan: Ikhtiar Mengatasi Penyakit

Assalamualaikum wbt. Sharing info di pagi Isnin. Semoga bermanafaat, InsyaAllah.

Molecular Hydrogen as therapeutic anti oxidant will be a big potential candidate for the Nobel prize winner soon. Scientists are trying very hard to identify the MECHANISM on how Hydrogen rich water can heals so many human diseases, i.e. almost 150 type of diseases have been researched. At this moment the findings are phenomena but still empirical. They need to identify the physiology mechanism. 

Look at Autophagy, the Nobel prize winner in 2016. The serious research started since 1990s and they are being laughed at by many other scientists during the earlier stage. Similarly for hydrogen rich water/Kangen Water, being label as non evidance based findings without in-vivo on humans and merely anecdotal. 

Currently in Japan, massive human clinical Studies have started, recently 360 patients with Diabetes mellitus type 2 are being randomised controlled double blind tested by Nippon Medical University. The findings are phenomenal. Allah knows best.

So, Kangen water owner, try to convince your loves ones and friends to get 1 machine and may Allah jadikan the water Asbab for healing all the penyakits.

Setiap penyakit ada ubatnya kecuali mati, Wallahuaklam


- Scifu Zaidi Othman 6A TG3-1 -

February 24, 2019

Bagaimana saya tahu jika pH tubuh saya tidak seimbang?

Beberapa tanda luaran boleh menunjukkan bahawa tubuh seseorang terlalu berasid. 

Contohnya termasuk ruam, jerawat, lingkaran gelap di bawah mata, kulit  dan kuku yang merekah, rambut rapuh, dan berat badan berlebihan. 

Tanda-tanda lain termasuk sakit perut dan ketidakhadaman, kekeliruan, cepat marah, alergik terhadap makanan, mudah terkena jangkitan, keletihan, dan juga kemurungan. 

Apabila seseorang meningkatkan keseimbangan pH badan melalui diet beralkali, termasuk memakan banyak makanan beralkali yang segar dan mentah dan air beralkali yang berion, mekanisme pertahanan semulajadi tubuh dapat berfungsi dengan baik dan melawan penyakit dan secara semulajadi memulihkan kesihatan tubuh kepada keadaan yang optimum.


๐Ÿ’ง *Anti-oksida* ✅

๐Ÿ’ง *Alkali* ✅

๐Ÿ’ง *Molekul Halus* ✅


_KANGEN SOLUTION ®️_

๐Ÿ’– *GANU TEAM* ๐Ÿ’–

Air Bikarbonat?

"Ahli sukan suka sangat minum air bersoda."

"Driver lori suka sangat minum air bersoda."

"Driver bas suka sangat minum air bersoda."

"Anak remaja suka sangat minum air bersoda."

Anda bagaimana?


Restoran Sihat dan Kreatif

[ *MESIN KANGEN DIGUNAKAN DI RESTORAN* ]

Air yang anda gunakan ketika penyediaan masakan selalunya ialah air paip. Air paip merupakan air yang dirawat di loji menggunakan banyak bahan kimia contoh klorin. Klorin merupakan pembunuh senyap terutama punca penyakit seperti *Kanser*. Sebab itu dalam kandungan air paip masih ada 200 bahan kimia yang tidak sesuai untuk tubuh badan anda. 

Oleh itu, restoran-restoran sangat digalakkan untuk menggunakan *Air Kangen* dalam penyediaan masakan. Untuk kegunaan berat, kita sarankan mesin Leveluk Super 501 yang mempunyai 12 plat dan 2 enjin ๐Ÿ˜

✅ *Makanan SIHAT, Badan SIHAT* 

✅ *Bebas KLORIN* 


๐Ÿ’– *KANGEN SOLUTION* ๐Ÿ’–

Ramai Orang Kurang Minum Terutama Kerja Dalam Aircond

Badan anda adalah 75% air. Air yang anda minum sangat-sangat, diulangi sangat-sangat mempengaruhi tahap kesihatan anda. Cukupkan keperluan air putih ( *Air Kangen* ) untuk tubuh badan anda terutamanya pada yang makan ubat & supplements ๐Ÿ’ฆ  ๐Ÿ’ง *Anti-oksida* ✅ ๐Ÿ’ง *Alkali* ✅ ๐Ÿ’ง *Molekul Halus* ✅  ๐Ÿ’– *KANGEN SOLUTION* ๐Ÿ’–

Mesin Power...

Nampak je kecik, tapi power. Mampu produce air berpuluh-puluh liter dalam satu masa. Dah macam kilang air ๐Ÿ˜ฌ  ๐Ÿ’œ 

Tak perlu nak tunggu air lama nak proses bila tetamu ramai datang rumah

*Mesin Kangen = BMW* ๐Ÿ’œ *1 Mesin Kangen = 1 Kilang Air*  ๐Ÿ’ง *Anti-oksida* ✅ ๐Ÿ’ง *Alkali* ✅ ๐Ÿ’ง *Molekul Halus* ✅  ๐Ÿ’– *KANGEN SOLUTION* ๐Ÿ’–

Panduan Guna kW Pesakit Tibi

Assalam..

Saya adalah pesakit Tibi yang dah lebih 10 tahun dan hanya mengambil ubat doktor untuk proses pemulihan. Sejak tahun lepas 2017 saya ada mendengar mengenai Air Kangen daripada kawan saya *Anisz Penang*  Saya meminta padanya No# agent di Terengganu. Permulaan saya bermula dengan minum Air Kangen *ph8.5* seperti yang disarankan oleh *Anisz* selama 3-4 minggu. Sehari saya minum 1-2 liter. Saya mengalami proses tindakbalas yang banyak seperti sakit kepala, pening, sakit dada, sakit leher, lenguh-lenguh sendi & sesak nafas di tahap tidak membimbangkan. Kulit saya pun mengalami radang dan gatal-gatal. Apabila semua tindakbalas ini berkurangan ke 1 tahap saya menaikkan *ph9.5* sebagai minuman Air Kangen saya. Selepas saya konsisten minum 2 dan lebih baru saya rasa perubahan semakin baik. Kerja harian pun semakin lancar tidak seperti dulu selalu semput semput. Saya dah boleh berjalan jauh & badan pun saya rasa ringan. Selera makan saya juga bertambah.

Terima Kasih pada *Anisz* yang  memperkenalkan saya dengan Air Kangen ini. Semoga perkongsian saya memberi manfaat pada semua.

.

*Iss Pretty Beads*

*ActuallyIPemalu*

*Terengganu*

Panduan Ibu Mengandung Guna kW

Apa pandangan rakan2 jika ibu mengandung trutamanya awal2 kehamilan, boleh tk minum air kangen ni?

Pada awal kehamilan, tubuh seorang ibu akan kehilangan banyak mineral2 alkali untuk diberikan kepada janin yang dikandungnya. Mineral alkali dikehendaki untuk meneutralkan bahan buangan berasid yang dihasilkan oleh si janin. Risikio terjadinya bayi terlahir kuning (jaundice) akan meningkat....

Akibat kekurangan peminuman air dan mineral alkali, darah si ibu akan menjadi lebih pekat dan berasid dan ini boleh menyebabkan keadaan "morning sickness" (rasa mual terutama pada sebelah pagi); dan penyakit "osteoporosis" 

(kerapuhan tulang) pada si ibu. [ Mineral alkali dari tulang dan gigi akan ditarik untuk menutupi kekurangan dalam badan]

Oleh kerana demikian, seorang ibu yang hamil perlu meminum air (air Kangen) yang banyak (2 hingga 3 liter sehari) untuk menolong mengurangkan terjadinya;

• "morning sickness"

• bayi dilahirkan dengan jaundice

• penyakit "osteoporosis" atau kehilangan gigi pada si ibu

Orang Penting kW

"Ramai lelaki kurang minum air sihat berbanding wanita. Kenapa ye? Bodoh sombong? Ego? Tak semestinya... ๐Ÿ˜œ๐Ÿ˜"

"Lelaki dan wanita sama-sama hebat dari segi menjaga kesihatan. Jangan bias!!"

"Elakkan air berkarbonat walau pun disebut kurang gula atau pun guna gula stevia."

"Ramai orang kerap makan daripada kerap minum air sihat."

Pasal Filter Sebelum ke Elektrolisis

MESIN KANGEN ADA SEKETUL FILTER JE? BERSIH KE AIR YANG DI TAPIS?

Meh baca 4 #fakta High Grade Type Filter Enagic

1⃣ GRANULATED ANTIBACTERIAL ACTIVATED CHARCOAL

Arang yg dibuat daripada tempurung kelapa untuk menghalang bakteria berbahaya seperti e-coli. Tidak menggunakan unsur haiwan, atas sebab itu tiada keperluan untuk sijil halal.

2⃣ CALCIUM SULFITE

Untuk membuang klorin.

3⃣ MECHANICAL FILTER

Untuk menapis logam berat seperti plumbum, zink, iron, karat, pasir.

4⃣ Mendapat GOLD SEAL AWARD, WQA USA (Water Quality Association) atas sebab melepasi piawaian standard NSF/ANSI (National Sanination Foundation/American National Standards Institute) untuk kategori:

✔ NSF/ANSI 42 - Reduction of chlorine (tapis klorin)

✔ NSF/ANSI 372 - low lead compliance (tapis plumbum)

✔ NSF/ANSI 18 - food equipment (selamat untuk diminum)

๐Ÿ”ต High grade filter dengan harga RM371 compare to low grade filter dengan harga ribu2. Mcm mana nak tahu?

✔ High grade filter tukar setahun sekali je.

✔ Low grade filter setiap 2 bulan kena tukar.

✔ The best filtration adalah menggunakan block carbon. Tapi air yang masuk mesin kena of high pressure, hence will use a lot of power consumption.

✔ Enagic menggunakan granulated carbon, so molekul air boleh melalui celah2 arang tanpa pressure yg terlalu kuat. Masalahnya bila guna granulated carbon, bakteria yg dah ditapis akan melekat dan tumbuh di atas arang. Untuk mengatasi masalah ini, granulated carbon tersebuat disadur dengan Silver. Sebab itu di dalam specs kandungan filter Enagic, ada unsur SILVER.

✔ Tapi silver ni melekat di filter sahaja, dan tidak larut dlm air. So don't, It safe to drink as per standards by NSF/ANSI.

✔ Walau bagaimanapun, cukup setahun mesti kena tukar filter sebab banyak sangat dah bakteria, chlorin melekat kat filter.

✔ Paparan " replace filter" akan tertera di screen. Hanya mesin model SD501, PLATINUM, K8 & SUPER boleh mengeluarkan suara. (rujuk video)

✔ Total water flow : 6000 Liters or more

๐ŸŒŸ Mesin Ionizer keluaran Enagic Pilihan No.1 Dunia

============================================

✔ Mesin Kangen adalah keperluan utk anda yg mementingkn kesihatan keluarga.

✔ Mesin yang diimport sepenuhnya dari Jepun ini akan berfungsi sebagai Doktor Peribadi yang bertugas setiap masa selama 365 hari setahun.

✔ Jangka hayat mesin sehingga 25-30 tahun

✔ Mesin Kangen diiktiraf dengan pengawaian ISO 9001, ISO 14001 dan ISO 13485 (Medical Grade device).

Panduan Guna kW Untuk Darah Tinggi

Assalamualaikum... Nak minta protokol utk sakit darah tinggi bagi wanita umur 60..berat badan lebih kurang 60kg.. Satu tahap tu masuk hospital sebab urat saraf di otak pecah... Nasib baik tak stroke... masa tu bacaan hampir 200...tapi baru seminggu yg lepas ni dah discharged bacaan under control sebab makan ubat 2 biji sehari... Nak mintak nasihat sifu2 di sini apakah resipi yang terbaik KW utk penyakit seperti ini?

Waalaikum slm wbt

๐Ÿ”ฐ๐Ÿ”ฐ๐Ÿ”ฐ๐Ÿ”ฐ๐Ÿ”ฐ๐Ÿ”ฐ

Kes macam ni kena minum kangen secara disiplin dan mesti minum fresh dari mesin ketika bacaan antioksida tggi. 

Protokol:

1. Habiskan Ph 11.5 minum  dlm 600ml sehari awal pagi dan malam sejam sebelum  tidur . Amalkan  40 hari

2. Habiskan Minum ph 9.5 2L sehari. 40 hari. 

๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง๐Ÿ’ง

Catatan:

# Minum mesti ikut sukatan arahan hospital dan doktor untuk pesakit buah pinggang.

# Pesakit jantung kena ikut sukatan air yg ditetapkan oleh pihak klinik atau hospital.


Panduan Guna kW Untuk Demam Denggi

#demamdenggi

#kangenwaterbukanubat

#kangenwaterBrunai

#kangenwaterCyberjaya

#jualmesinkangen

Pakar Rujuk KMS Wellness Centre

"Family bisness... Klinik isteri 100 meter dari premis KMS Wellness Centre. Kami tak campur dalam satu bangunan antara dua disiplin ini."

"Di klinik pun ... Staff minum kangen water. Hari-hari minum air sihat."

"Jika ada apa-apa masalah berkaitan penyakit fizikal kami akan rujuk kepada doktor perubatan yang diiktiraf. Hampir 30 tahun dalam industri kesihatan."

Kami syorkan anda memiliki mesin K8 atau SD501 dengan 1001 ikhtiar. Insyallah ada jalannya. Sekurang-kurangnya tulis impiannya untuk tahun 2019 ini.

Jumpa Jutawan Kangen dari US Rome.

"Nak berjaya, kena tanya orang yang telah berjaya. Nak jadi jutawan, kena dekati jutawan."

"Wang ada di mana-mana. Perlu berfikir positif insyallah rezeki akan datang. Allah bersama orang yang sabar mencari kekayaan yang diberkati."

"Banyak tolong orang, insyallah Tuhan tolong kita. Tapi jangan ungkit-ungkit... Ha..ha!!"

"Selalu share air, share demo dan buat event walau pun kecil."


Tahniah Hj Hairuddin dan Ustazah Saidah dari Sg Besi KL

Alhamdulillah Bro Syafiq,isteri, dan adiknya dari KMS-Hasanah.Com telah memasang mesin Kangen Water di rumah Hj. Hairuddin bin Hussin di Sg Besi KL. Tahniah Hj Hairuddin dan Hajjah Saidah kerana memiliki medical device ini ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ’ฆ๐Ÿ’ฆ Change your water change your life

Tahniah Bro Khairul dari Kuala Lumpur

Tahniah Khairul dari KL kerana berjaya memiliki SD501 untuk ibu dan family. Tak semua orang berani membuat keputusan seperti tuan. Hidup anda pasti berubah...

Lawatan Industri dari Tadika Little Caliph

Welcome... Seronok tengok gelagat anak-anak kecil. Lawatan industri pelajar tadika Little Caliph Salak Tinggi ke premis kedai kami... Semoga ramai ibu bapa beli K8 atau SD501... Insyallah anak lebih cerdas otaknya.

Kehadiran Sifu Nazirah dari TopGun Shah Alam dan Staf Mediklinik Syifa

Tema: Kesihatan Sakit Puan dan Mesin Kangen.


Kehadiran staff Mediklinik Syifa mendengar Kangen Water Talk dan demo oleh Sifu Nazirah dari Shah Alam.

@@@@

Jom singgah di premis kedai kami... #Nak jemput kami nak buat demo kebaikan kangen water secara saintifik dan menyeluruh di rumah atau office anda pun boleh. Percuma!!! @@@@

#Peluang affiliate kpd anda: Sapa2 dapat tunjukkan kpd rakan2 atau kenalan atau keluarga sendiri utk beli mesin ini SD 501 atau K8... kami beri rm 500.00 kpd anda. 

Contact kami:

+6011-2097 9928 [Salam]

+60 19-457 7765 [Syafiq]


Janji ditepati, insyallah

#KangenWaterMalaysia 

#kanser 

#gout 

#migrain 

#kmsWellnessCentre

#KangenWaterSepang

#k8

#sd501


SD501 Amat Berbaloi Jika Dimiliki

"Saya sudah miliki mesin ini sejak 2016...amat berpuas hati. Tak Rugi. Berbaloi. Bukan penapis air... Itu yang kena faham."

"Kalau saya ada lebih duit... nanti akan upgrade kepada mesin K8. Yg ada ini pun dah terlebih ok!!."

"Ramai orang takut harga, sebab mereka tak nampak nilai tambah mesin itu. Itu tugas kita memahaminya melalui share, demo dan event."

"Bila pihak ketiga cakap... Barulah mereka belief dan ambil tindakan beli terus K8. Kadang-kadang ambil masa 3 tahun."


SERONOKNYA GAYA HIDUP BERKANGEN.


NOTA PENTING:

Air alkali berion merupakan air paip yang telah melalui proses elektrolisis dimana ia akan memisahkan ion air kepada ion positif dan negatif. 

Kajian mengenai kebaikan air ini telah dijalankan di negara Jepun dan ianya mempunyai ciri-ciri anti-oksidan yang boleh melambatkan proses penuaan dan mencegah penyakit. 

Molekul air alkali juga lebih kecil dan mudah untuk diserap ke dalam sel-sel badan. 

Walaupun terdapat ramai pengeluar yang berbeza, ia mempunyai perbezaan yang sangat besar dari segi kualiti dan potensi air alkali yang dihasilkan. 


๐Ÿ’ง *Anti-oksida* ✅

๐Ÿ’ง *Alkali* ✅

๐Ÿ’ง *Molekul Halus* ✅



Bagaimana Mesin Kangen Beroperasi?

"Macam-macam persepsi orang awam tentang kangen water.  Ada bayangkan macam penapis yang ada 7 tapisan."

"Yang bestnya... ada dua saluran air. Satu saluran untuk air alkalise untuk diminum. Dan satu lagi, saluran untuk beuty water dan anti septik."


Nota Penting:

Air merupakan perkara kedua yang paling penting untuk tubuh kita selepas oksigen. 

Adalah penting untuk kita memilih  air terbaik untuk diminum setiap hari. 

Mesin Kangen merupakan satu-satunya mesin air didunia yang menghasilkan air yang diiktiraf sebagai mesin bergred perubatan dan telah digunakan dihospital Jepun selama lebih 40 tahun. 

Segala manfaat kesihatan adalah daripada molekul hidrogen yang merupakan salah satu anti-oksidan terkuat, anti keradangan dan mampu menghidrasi tubuh 50% lebih baik daripada air paip atau air botol kerana molekul air kangen yang sangat halus. 

Kerana molekul air kangen yang halus, ia mampu menyerap kedalam sel-sel tubuh dengan lebih baik dan menyebabkan penyerapan nutrisi yang lebih berkesan. 

Molekul hidrogen juga menghasilkan alkaliniti dengan cara yang sihat tidak seperti air botol yang menggunakan bahan kimia. 

Anda tidak mampu untuk makan buah-buahan yang mencukupi dalam sehari untuk menyamai jumlah antioksidan di dalam satu gelas air kangen. 

Seperti yang kita tahu, badan kita merupakan 75% air jadi penting untuk menghidratkan diri kita dengan cara yang terbaik dan tidak ada cara yang lebih baik daripada air kangen.

๐Ÿ’ง *Anti-oksida* ✅

๐Ÿ’ง *Alkali* ✅

๐Ÿ’ง *Molekul Halus* ✅

_KANGEN SOLUTION ®️_

๐Ÿ’– *GANU TEAM* ๐Ÿ’–

February 23, 2019

Lawatan Industri Pelajar UKM

Alhamdulillah kami menerima kunjungan siswa-siswi UKM dari Pusat Citra Universiti di bawah subjek elektif Asas Pengubatan Islam. Seronok mereka menyaksikan sendiri demo kW oleh Bro Syafiq Salam.

Ramai orang belum faham bahayanya air berkarbonat. Ahli sukan pun ramai yang kena kencing manis ketika usia 45 tahun ke atas.

Mana2 organisasi nak jemput Bro Syafiq bin Salam memberi ceramah tentang gaya hidup sihat dengan air sihat beserta demo... Amat dialu-alukan. Percuma dan tak perlu bayaran apa2.

019-457 777 Syafiq Salam


Mesin Kesihatan, Bukan Penapis Air


Antara kebaikan memiliki SD 501 atau K8:

1. Jimat duit beli ubat di hospital

2. Sihat rohani, sebab banyak tolong orang sakit.

3. Kurang ambil mc, sebab senantiasa sihat.

4. Boss happy, sebab kita sihat.

5. Boleh buat duit dengan promosi mesin.

๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…๐ŸŒ…

Kangen still the BEST dlm Industri Water Ionizer... Air2 yg dihasilkan still the BEST dlm mana2 air yg dihasilkan oleh Water Machine...

Of coz tak boleh lawan Natural Water seperti Zam-zam yg ada khasiat tertentu yg ALLAH dah berikan kelebihannya... tapi kita bukan tinggal di tepi Telaga Zam-zam, even kita bukan penduduk di Nerdanou, Tlacote, Hunza Valley n so on... so apa pilihan alternatif yg ada...

Dan Teknologi Ionizer seumpama Kangen ni boleh hasilkan juga pH 11.5, 2.5 dan 6.0 yg pelbagai guna yg tak boleh dihasilkan oleh mana2 Water Filter Machine. Bahkan kualiti air2 yg dihasilkan oleh mana2 pesaing Water Ionizer Machine still tak terbanding dgn kualiti air2 yg dihasilkan oleh Mesin Kangen

Wallahu'alam


Cuba Minum Air Kangen 3 Minggu. Apa terjadi?

Cuba minum air kangen 2.5 liter - 3 liter sehari selama 3 minggu. Lihat apa yang berlaku pada diri anda? Boleh cuba...

Kanser... Apakah minuman penawar terbaik?

Minuman terbaik ialah air zam-zam. Air spirituall value. Air bersifat alkali... micro cluster dan anti oksida terbaik. Mempunyai mineral yang terbaik.

Di Malaysia... Susah nak dapat!!! Orang Jepun juga dapat jawapannya. Antara jawapan terbaik... K8 atau SD501. 

#kangenwaterbukanubat

#kanserpenawar

#belimesinK8

#belimesinSD501

#hargaberbaloi